Top Cărti de citit în izolare – de la Librarus
Top Carti de citit in izolare – Librarus
Dragilor, pe toți ne-a lovit această pandemie, toți am început să trăim un alt stil de viață decât eram obișnuiți. Deși multe lucruri s-au schimbat, iar multe dintre hobby-urile noastre au trebuit amânate, unul dintre cele mai importante lucruri este totuși faptul ca putem citi mai mult, putem să descoperim cărți și genuri literare pe care nu le cunoșteam sau dacă le cunoșteam nu știam că ne atrag.
Am rugat câteva dintre colaboratoarele noastre, așa zisele influencere în domeniul literaturii să alcătuiască pentru voi un top al cărților de citit în această perioadă. Mai jos vedem ce ne-au recomandat aceste cititoare ” în serie „.
Prietena noastră, bloggerița Șoarece de bibliotecă (instagram) al cărei blog îl puteți verifica aici ne-a făcut un top 5 succint:
-
- „Orașul patimilor” (comandă aici) scrisă de Lexi B. Newman a fost o carte de care mi-a părut rău că am că am terminat-o atât de repede. Cu o acțiune constantă, cartea mi-a captat atât de mult atenția încât, două zile am citit în mod constant și am uitat de celelalte treburi din casă. „Orașul patimilor” mi-a întrecut așteptările, dar m-a surprins plăcut prin complexitatea ei, atingând toate punctele esențiale unei cărți foarte bune. Se află în topul cărților de citit în carantină, pentru că sunt sigură că subiectul ei ar prinde pe toată lumea.Relația de dragoste dintre David și Cassie este unică și redată foarte realist, cuprinzând toate fețele urâte ale dragostei, dar și toate momentele fericite pe care le împărtășesc.
- „Visul își alege visătorul” de Laini Taylor. Nu ar trebui să fie un șoc faptul că pe locul 2 se găsește o carte de fantezie pură, pentru că eu încurajez acest gen, mai ales în acestă perioadă. Întorsăturile de situație și imaginația bogată a autoarei m-au captivat într-o lume din care nu mai voiam să ies niciodată, o lume a cărților, cu zei și entități fantastice, unde raportul de putere și dominație se schimbă în mod constant. Imaginea de ansamblu m-a facut să înțeleg ambele tabere și să dezvolt simpatii și antipatii, iar relațiile de dragoste au fost pur și simplu delicioase.
- „Arta războiului” (comandă aici) de Sun Tzu este o carte care nu se va demoda niciodată, o lectură obligatorie pentru orice generație, cu o mulțime de idei și strategii care se pot aplica atât în orice domeniu, cât și în viața personală. Este un must read care se potrivește perfect în cadrul izolării și pentru care merită să-ți pierzi din timpul super încărcat din această perioadă.
- „În grădina lui Papi” de Ana Petra. Este esențial să luăm în considerare și o carte emoționantă despre lucrurile tragice din perioada 1956-1970. Cartea are ca personaj principal o fetiță de doar câțiva anișori, dar care trebuie să îndure distrugerea, foametea, confiscarea averii și toate lucrurile urâte din această perioadă. Văzute prin ochii ei, este imposibil să nu te miște și să te facă să te gandești de două ori prin ce a trebuit să treacă.
- „Memoriile unei gheișe” de Arthur Golden este o carte extrem de cunoscută și cred că ar fi greu de crezut, dacă nu chiar imposibil, să nu o fi citit deja. Pe lângă faptul că are o poveste de viață extraordinată, are și o ilustrare perfectă a culturii japoneze. Nu este doar o carte care te va emoționa, ci este o carte care te va învăța. Despre respect, despre greutatea cu care se confruntă o femeie care vrea să aibă o poziție respectată în societate, despre munile grele și nedreptățile care vin odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.
” Am ajuns să cred că omul are nevoie câteodată de o altă lume în care să „evadeze”, alta decât cea în care trăiește. Așa am ajuns să vreau să citesc mai mult, mai ales în această perioadă tensionată și deloc dinamică. ” ne destăinuie ea.
Pentru acest top a contribuit și o altă prietenă a noastră, Ada a.k.a a.very.bookish.page asa cum este cunoscută pe instagram. Iată ce recomandări vă face Ada:
” Chiar dacă trebuie să stăm în casă încă o vreme, putem să evadăm in nenumărate universuri, în funcție de starea și preferințele noastre. Eu vin cu patru recomandări, atât cărti pentru cei dintre noi care simt nevoia unei lecturi cu care să se identifice în perioada aceasta, cât și povești care ne dau ocazia să fugim putin de realitate.
- „Eseu despre orbire”, de Jose Saramago- o epidemie apăruta peste noapte afectează o mare parte din populație, oamenii trebuie să învețe să traiască într-o altă realitate.
-
„Un gentleman la Moscova” (comandă aici), de Amor Towles– o carte al carei personaj principal, prins între două lumi, dă dovadă de o mare putere de adaptare și își acceptă destinul cu o eleganță desăvârșită.
- „Adevărul despre cazul Harry Quebert”, de Joel Dicker– în cazul în care sunteți în căutarea unui thriller care are de toate și aveți ceva timp la dispoziție, pentru că vă va ține lipiți de paginile sale.
- „Învățare”, de Tara Westover- este în același timp greu de citit si imposibil de lăsat din mână, o poveste despre perseverența, ambiția de a-ți depăși condiția și puterea de a merge mai departe, în ciuda sacrificiilor care trebuie făcute pe parcursul drumului.”
În fine, ultima dar nu cea din urmă a contribuit la acest top și Ana mai cunoscută pe instragam ca anaread.s, de asemenea bloggeriță, puteți arunca o privire pe blogul ei aici a adăugat și ea încă patru cărți topului nostru astfel:
- Jane Eyre- Charlotte Bronte(roman clasic) – ”Jane Eyre” prezintă destinul lui Jane din copilărie până la maturitate, ilustrând în același timp viața tinerelor din secolul al XIX-lea. Am îndrăgit-o pe protagonistă încă din primele pagini,deoarece a luptat pentru drepturile și sentimentele sale, înfruntând prejudecățile din acea perioadă. Romanul lui Charlotte Bronte este o lecție de viață, iar dacă nu l-ați citit încă, aveți acum momentul perfect.
-
Călărețul de aramă- Paullina Simons(ficțiune istorică) – Prin intermediul cărții ”Călărețul de aramă” am vizitat Rusia, mai exact Gradina de vară și Câmpul lui Marte, locuri în care se desfășoară povestea de iubire dintre Tatiana și Alexander. Întreaga acțiune începe în momentul în care naziștii invadează Rusia în 1941, iar Tatiana este nevoită să se maturizeze și sa aibă grija de familia sa. De asemenea, romanul conține o mulțime de detalii referitoare la război și la viața locuitorior din Leningrad.
- Verity- Colleen Hoover(thriller psihologic) – Deși Colleen Hoover este cunoscută pentru scrierile sale romantice, de aceasta dată m-a surprins printr-un thriller psihologic. Cartea a reușit să mă țină conectată de la prima până la ultima pagină, motiv pentru care nu am putut să o las din mână până nu am terminat-o. Acțiunea o are în centru pe Lowen, o scriitoare debutantă ce primește oferta de a continua o serie celebră de romane semnate de Verity. Lucrurile se complică atunci când găsește informații din trecutul acesteia, dar și despre modul tragic în care i-a fost distrusă familia.
- Orașul oaselor- Cassandra Clare(fantasy) – Am lăsat genul meu preferat la sfârșit pentru că vreau să vă recomand o carte pe care o recitesc în aceasta perioadă. Orașul oaselor este prima carte din seria Instrumente mortale, fiind volumul ce descrie lumea vanatorilor de umbre, a monstrilor și a ființelor cu sânge de demon. Cartea o are în centru pe Clary, o tânără de 16 ani ce duce o viața obișnuită până în momentul în care mama ei dispare, iar ea trebuie să li se alăture vănătorilor pentru a cunoaște adevărul despre propria identitate.Sper ca măcar un titlu din cele menționate mai sus să vă stârnească interesul și să vă determine să îl citiți. Eu vă urez lecturi plăcute în continuare! „
Așadar, acestea sunt câteva dintre recomandările cititoarelor noastre ” de carieră „. Pe această cale eu și colaboratoarele mele dorim să vă facem o izolare mai ușoară în aceste săptămâni rămase din această perioadă a vieții noastre cu care nu am fost obișnuiți până acum, dar pe care ar trebui sa o frutificăm pe cât posibil.
Librarus vă urează izolare ușoară, benefică și lecturi cât mai multe și mai plăcute! 🙂 #stațiacasă
Lasă un răspuns