Hildegard von Bingen: Vizionara Mistica si Polimata Evului Mediu

Hildegard von Bingen: Vizionara Mistica si Polimata Evului Mediu

Hildegard von Bingen: Vizionara Mistica si Polimata Evului Mediu

Hildegard von Bingen (1098–1179) a fost o calugarita benedictina germana, scriitoare, compozitoare, filozof, mistica, vizionara si polimata a Evului Mediu. Ea este cunoscuta si sub numele de Sfanta Hildegard si este venerata atat in Biserica Catolica, cat si in cea Luterana.

### Viata timpurie si formarea

Hildegard s-a nascut in Bermersheim vor der Höhe, in Germania. La varsta de opt ani, a fost incredintata de parintii ei manastirii Disibodenberg, unde a fost educata si a devenit calugarita.

### Viziuni si scrieri

Hildegard a fost cunoscuta pentru viziunile ei mistice, pe care le-a avut de la o varsta frageda. Ea a descris aceste viziuni in mai multe opere, printre care „Scivias” (Cunoaste caile), „Liber Vitae Meritorum” (Cartea meritelor vietii) si „Liber Divinorum Operum” (Cartea lucrarilor divine).

### Contributii in muzica si stiinta

Hildegard a compus numeroase piese muzicale, dintre care multe sunt inca apreciate si cantate astazi. A scris si lucrari importante despre medicina naturala si plante medicinale, cum ar fi „Physica” si „Causae et Curae”.

### Influenta si mostenire

Hildegard a fost o personalitate influenta in timpul vietii sale, corespondenta sa cu papi, regi si personalitati ale vremii fiind bine documentata. In 2012, Papa Benedict al XVI-lea a declarat-o Doctor al Bisericii, recunoscand contributiile sale teologice si spirituale.

Mostenirea sa continua sa inspire numerosi oameni de stiinta, artisti si credinciosi din intreaga lume, iar lucrarile ei sunt studiate pentru intelepciunea lor profunda si relevanta continua.

 

Pentru a aprofunda mai bine invataturile calugaritei Hildegard von Bingen iti recomandam sa lecturezi cartea editurii Librarus Publishing, Viata si leacurile Sfintei Hildegard von Bingen a autorului Mile Mirko. O poti comanda de aici la cel mai bun pret. Te asteptam!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *