Descriere

Am īncercat s? aduc īn prim-plan modul cum se desf??urau mesele la Curtea Regal? a Romāniei īn perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau ?i ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. […] Odat? cu trecerea timpului, buc?t?ria s-a īnnoit continuu ?i constant, posibilitatea de a lansa moda īn acest domeniu apar?inānd, bineīn?eles, marilor familii regale. Īn acest context se īncadra ?i familia regal? a Romāniei, care urma preceptele buc?t?riei franceze. La Curtea regelui Carol I, buc?tar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, […] iar Castelul Pele? avea propriul buc?tar-?ef, acesta fiind, īn 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand ?i-a desf??urat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost buc?tarul Cur?ii regelui Carol al II-lea ?i al Cur?ii regelui Mihai.”

?tefania Dinu

Informații suplimentare

Autor

Nr.pagini

192

Brand

Corint

Recenzii

Nu există recenzii până acum.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Mese & Meniuri Regale”